Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз придумав, як врятувати коаліцію

Понеділок, 12 червня 2006, 10:00

Лідер Соцпартії Олександр Мороз сподівається, що президент Віктор Ющенка візьме участь у переговорному процесі зі створення коаліції.

"Я сподіваюся, що президент як почесний голова "Нашої України" наведе якийсь порядок всередині самої партії і знайде таку формулу, щоб коаліція демократичних сил могла існувати", - заявив Мороз журналістам у неділю.

Мороз висловив думку, що "Наша Україна" використовувала питання про посаду спікера як причину, щоб вийти з переговорів.

За його словами, у суботу в ході зустрічі він заявив, що знає про ведення переговорів між "Нашою Україною" і Партією регіонів.

"Щоб звільнити їх від необхідності пошуку крайнього, я їм підказав: знаю, ви хочете сказати - соціалісти винні, так ви відразу скажіть і не чекайте понеділка (цього дня мають поновитися переговори)", - сказав Мороз.

Він зазначив, що Соцпартія "здатна забезпечити баланс між "Нашою Україною" і БЮТ".

Він також відкинув можливість переговорів з Партією регіонів, навіть якщо соціалістам буде запропоновано посаду голови Верховної Ради. "Не можна йти на посаду за пропозицією тієї чи іншої політичної сили", - підкреслив він.

Пізніше прес-служба Мороза розповсюдила його заяву, у якій йдеться, що "переговори зі створення коаліції зайшли в глухий кут і прорив у цьому питанні можливий за однієї обставини – коли Ющенко офіційно візьме участь у переговорах і як президент України виступить гарантом політичних домовленостей".

На думку Мороза, "якщо Ющенко не втрутиться від імені "Нашої України" в переговорний процес, нинішні переговорники приведуть Україну до нової політичної кризи".

Лідер СПУ підкреслив, що переговорники від "Нашої України" відмовляються від раніше заявлених принципів.

"Переговори почали нагадувати гру "в наперстки", у якій державні посади стали нашим партнерам розмінною монетою", - зазначив Мороз.

Він заявив, що переговори повинні вестися "між реальними лідерами трьох політичних сил: Ющенком від "Нашої України", Юлією Тимошенко від БЮТ і Морозом від Соцпартії".

"Вести подальші переговори з бізнесменами від політики, що представляють"Нашу Україну" на даний момент, позбавлено будь-якого сенсу", - вважає Мороз.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування