Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко посунув Жовтяка для своєї жінки?

Вівторок, 13 червня 2006, 11:03

Новим головою Київської облдержадміністрації може бути призначена радник президента Віра Ульянченко.

"Мені зараз надійшли відразу кілька пропозицій, у тому числі пропозиція обійняти посаду губернатора Київської області. Поки що я не дала точної відповіді", - передає слова Ульянченко "Дело".

"Я ще думаю над цим питанням, оскільки було ще кілька інших пропозицій, серед яких - продовжувати працювати в секретаріаті президента", - додала вона.

У той же час екс-губернатор Київської області Євген Жовтяк, який зараз заперечує в суді указ президента про своє звільнення, упевнений, що вибирати кандидатури ще зарано.

"Ті, хто підсунув президентові указ про моє звільнення, крупно його підставили - за законом, без достатніх підстав звільняти не можна нікого, у тому числі вищих посадових осіб", - заявив він.

За словами Жовтяка, "на найближчу п'ятницю призначено продовження розгляду справи в Києво-Святошинському суді за його позовом про незаконне звільнення".

"У мене нещодавно була розмова з президентом тривалістю в півтори години. Так що не виключаю, що всі рухи претендентів на посаду губернатора Київської області можуть виявитися даремними", - додав він.

У свою чергу Ульянченко заявила: "Потрібно, щоб пан Жовтяк розумів, що я не претендую на його місце. Тому що в країні немає "місця Жовтяка", а є посада, яку він обіймав раніше. І взагалі, я не претендую на чиюсь посаду".

На думку радника президента, посада губернатора Київської області зараз вакантна: "Сам Жовтяк уже не губернатор, а мені поки що надійшла ця пропозиція".

Якщо київським губернатором стане Ульянченко, з цим поки не будуть сперечатися всі інші учасники переговорів щодо створення парламентської коаліції.

Зокрема, один з лідерів БЮТ, Василь Онопенко, говорить: "Крісло губернатора Київської області - це те, з приводу чого ми зараз менш за все переживаємо - для нас важлива коаліційна домовленість".

У той же час член фракції Соцпартії Микола Рудьковський вважає, що "хоча президент сам має право призначати губернаторів, але було б краще, якби він узгоджував кадрові питання з учасниками майбутньої коаліції".

Втім, додав депутат, "оскільки Віра Іванівна має давні тісні стосунки з президентом, вона могла б претендувати на більш високу посаду".

"Але якщо буде призначена губернатором, близькість до президента набагато серйозніше допоможе вирішувати поточні проблеми області", - додав Рудьковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: