Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко домовляється з Ахметовим, щоб провалити план Ющенка?

Вівторок, 13 червня 2006, 12:55

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко веде переговори з членом Партії регіонів Ринатом Ахметовим про підтримку фракцією "регіонів" її кандидатури на посаду прем'єра.

Про це пише латвійська газета "Telegraf", посилаючись на слова політолога Станіслава Бєлковського.

На його думку, сторони цілком можуть домовитися в обмін на якісь економічні поступки.

"Ахметов зацікавлений у покупці найбільшої телекомунікаційної компанії Укртелеком, і не виключено, що у випадку прем'єрства Тимошенко ця компанія перейде до бізнесмена як подяка", - вважає Бєлковський.

Водночас газета пише, що президент Віктор Ющенко, "який категорично не бажає бачити Тимошенко в кріслі прем'єра", збирається підписати "помаранчеву" коаліцію і винести на обговорення парламенту її кандидатуру, яка не набере потрібної кількості голосів, тому що за неї не проголосує значна частина депутатів "Нашої України" і Соцпартії.

Однак, на думку Бєлковського, "Тимошенко інформована про плани Ющенка, і в неї є свій сценарій, простіший і тому потенційно ефективніший".

"Підписується "помаранчева" коаліція, кандидатура Тимошенко вноситься в Раду, зрозуміло, частина депутатів з "Нашої України" за неї не голосують, але зате свої голоси віддають 30-35 депутатів із Партії Регіонів", - сказав політолог.

Водночас, як пише Süddeutsche Zeitung, є багато політичних причин, щоб залучити Віктора Януковича до керівництва України.

"Адже він може міцніше зв'язати Схід з Києвом... Відповідно, розкол "помаранчевого табору" і повернення Януковича в жодному разі не можна вважати катастрофою", - пише газета.

Українська правда за матеріалами Иносми.ру і Инопресса.ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування