МЗС розлучається з компанією, що не надто добре говорила про Україну

Вівторок, 13 червня 2006, 13:03

Міністерство закордонних справ вирішило відмовитися від послуг переможця тендеру МЗС на формування позитивного іміджу України за кордоном – компанією "Конгломерат".

Про це повідомив речник МЗС Василь Філіпчук, передає Обком з посиланням на Українські новини.

Філіпчук нагадав, що раніше суд визнав законним проведення тендеру МЗС на формування позитивного іміджу України за кордоном.

Однак він зазначив, що МЗС уважно стежило за виконанням роботи, що проводилася компанією "Конгломерат".

За словами Філіпчука, МЗС вирішило розірвати договір з "Конгломератом" у зв'язку "з невідповідною якістю послуг, що надавалися міністерству протягом декількох місяців".

Речник зауважив, що неодноразово були випадки неправдивого надання інформації про проведені заходи з "Конгломератом".

"Зокрема, нам повідомили про те, що було продемонстровано 5 фільмів (під час проведення днів німецького кіно в Берліні), при цьому декларувалася значна кількість учасників", - почав Філіпчук.

"У той же час за інформацією нашого посольства, був продемонстрований тільки 1 фільм і кількість учасників була близько 10 осіб", - додав він.

Філіпчук підкреслив, що після вивчення таких випадків було прийнято рішення про розірвання договору з компанією "Конгломерат".

"22 червня буде проводитися засідання Харківського господарського суду за позовом МЗС України по поверненню в бюджет усіх коштів, що були перераховані на рахунок компанії "Конгломерат", – заявив речник МЗС.

Він підкреслив, що за кілька місяців співробітництва з боку МЗС не було підписано жодного акту про прийняття яких-небудь послуг з боку "Конгломерату".

Як відомо, раніше компанія CFC Consulting критикувала компанію "Конгломерат", що перемогла у тендері по формуванню іміджу України за кордоном, за неефективну роботу в цьому напрямку.

2 червня Господарський суд Києва відмовився задовольнити позов CFC Consulting до МЗС, в якому компанія просила суд визнати незаконним визначення МЗС переможця тендеру на формування позитивного іміджу України за кордоном.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування