Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти не проти, "якщо Ющенко влаштує союз із Януковичем"

Вівторок, 13 червня 2006, 14:22

Переговори по створенню коаліції припинені, однак консультації між трьома політичними силами продовжуються.

Про це заявив член фракції Соцпартії Іван Бокий, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Усі політичні сили одна з одною на певному рівні консультуються", - сказав соціаліст.

У той же час, за його словами, "все упирається в позицію почесного голови партії "Народний союз "Наша Україна" Віктора Ющенка".

"Він є лідером виборчого блоку фактично, хоча він і виконує обов'язки президента. Сьогодні вже він як лідер політичної партії повинен взяти на себе відповідальність і сказати - ми разом чи ми не разом", - заявив Бокий.

Він також зазначив, що "соціалісти вийдуть з коаліції останніми": "Ми ніколи не підривали і не будемо підривати (переговори по коаліції)".

На питання, як соціалісти ставляться до того, що Ющенко дав зрозуміти, що бачить на посаді спікера представника блоку "Наша Україна", Бокий відповів:

"Якщо він натякнув, то тоді вони повинні домовлятися з іншою політичною силою і пояснювати своєму електорату, чому вони об'єднуються з іншою політичною силою".

Бокий додав, що всі політичні сили мають право на створення коаліції: "Якщо Ющенко влаштовує союз з Януковичем - будь ласка, хіба ми проти".

У той же час соціаліст не виключив, що на пленарному засіданні в середу, 14 червня, деякі політичні сили спробують в обхід норм регламенту провести обрання керівництва Верховної Ради.

"Без коаліції подальші рухи (у роботі Верховної Ради) обмежені регламентом... Подивимося, що з цього вийде", - заявив Бокий.

У той же час він вважає, що в середу парламент не зможе остаточно розглянути питання про перелік парламентських комітетів і предметів їхнього ведення.

При цьому Бокий не виключив, що на цьому засіданні парламент зможе проголосувати за постанову, автором якої є член фракції БЮТ Олександр Турчинов, у якій пропонується залишити попередню кількість комітетів.

Бокий нагадав, що підготовча група внесла інший проект постанови, якою пропонується збільшити кількість парламентських комітетів до 29 (зараз - 24).

"Але там є такі комітети, що я навіть не знаю, чим вони будуть займатися протягом п'яти років", - сказав він.

На цьому "ми вичерпуємо можливості" продовження роботи доти, поки не буде створено коаліцію, або хоча б не буде оголошено про її створення, сказав Бокий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування