Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політологи знайшли винуватців зриву коаліції

Вівторок, 13 червня 2006, 16:20

Відповідальність за зрив переговорів по коаліції лежить на всіх політичних силах, що брали в них участь.

Депутат від БЮТ Дмитро Видрін вважає, що у зриві коаліційних переговорів винен президент Віктор Ющенко.

"Зараз практично усім стало ясно, що, на жаль, більше усіх, бажаючи того чи ні, винен президент", - заявив політолог, повідомляє Ліга.

"Коли в президента немає політичної волі, то такої волі немає й у влади, особливо виконавчої її галузі", - додав він.

У свою чергу, політолог Віктор Небоженко вважає, що у зриві переговорів винні всі три політичні сили.

"Вони пропустили два дорогоцінні місяці, коли ці питання можна було вирішувати. Вони перед громадськістю ставлять ті обставини, які можна було вирішити в перший тиждень після виборів. Тобто, усе рухалося по колу, і щотижня усе починали з нуля", - відзначив Небоженко.

Політолог Володимир Фесенко також переконаний, що провина лежить на всіх учасниках коаліції, тому що на перший план вийшли особисті амбіції окремих лідерів.

"Небагато більше відповідальності за зрив переговорного процесу все-таки лягає на позицію СПУ, тому що на початку переговорного процесу СПУ погоджувалася на формулу меморандуму, де другий вибір надавався "Наший Україні". Зараз вони від цього компромісного варіанту категорично відмовляються", - підкреслив політолог.

Політолог Володимир Малинкович вважає, що безпосередня відповідальність за зрив переговорів лежить на блоці "Наша Україна" і на самому президенті, але за цим криється "об'єктивна розбіжність позицій тих сил, що намагалися створити коаліцію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування