Полтава і Чернігів можуть залишитися без мерів?

Вівторок, 13 червня 2006, 16:47

У Полтаві і Чернігові існує загроза того, що вибори міських голів так і не будуть призначені.

Про це у вівторок на прес-конференції заявив голова правління Комітету виборців України Ігор Попов, повідомляє Ліга.

Він відзначив, що в міськрадах не приймають рішення про призначення нових виборів, хоча міські голови Полтави і Чернігова вже більше місяця як відмовилися від посад.

За словами Попова, якщо дата проведення виборів і буде призначена, відкритим залишається питання фінансування, адже "не всі місцеві бюджети зможуть витримати вибори", що, за попередніми підрахунками, обійдуться майже в 1 млн. грн.

Крім того Попов підкреслив, що близько двох з половиною місяців міська влада Тернополя і Житомира діє в "напівлегітимних умовах".

Так, у Тернополі паралельно працюють три міських голови, і усі вони засідають у міськраді.

У Житомирі вже були призначені повторні вибори і навіть "стартувала" виборча кампанія, але зненацька змінився склад територіальної виборчої комісії.

У результаті було прийняте рішення не проводити вибори 2 липня, як планувалося раніше.
Глава КВУ відзначив також, що в більшості населених пунктах місцеві перевибори організовуються "не за принципом верховенства права, а по поняттях".

Як відомо, переможці минулих виборів у Полтаві (Анатолій Кукоба - Партія регіонів) і Чернігові (Микола Рудьковський - СПУ) відмовилися від своїх посад на користь роботи у Верховній Раді.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування