ЄХАНУРОВ ПРОПОНУЄ КОАЛІЦІЮ ТИМОШЕНКО, МОРОЗУ І ЯНУКОВИЧУ

Вівторок, 13 червня 2006, 19:51

Прем'єр Юрій Єхануров вважає ідеальною коаліцію в складі 4 політичних сил, що пройшли у Верховну Раду – "Нашої України", блоку Юлії Тимошенко, Соцпартії і Партії регіонів.

"Коаліція чотирьох - це був би ідеальний випадок. З мого погляду, це було б найкраще для України", - сказав Єхануров, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

Коментуючи нинішню ситуацію про переговори зі створення коаліції, він зазначив, що їхні учасники зайшли в глухий кут і їм потрібно починати все спочатку.

"На цю хвилину ситуація з коаліцією нульова, усе потрібно починати спочатку. Будемо шукати вихід, можливо, за рахунок розширення коаліції", - сказав Єхануров.

Єдиним результатом переговорів для НУ Єхануров назвав придбані досвід переговорного процесу і серйозні напрацювання за коаліційною згодою, фіксацію позицій НУ по всіх ключових питаннях.

Він зазначив, що в ході переговорів з БЮТ і СПУ за рамки коаліційної угоди були винесені такі важливі питання, як проведення приватизації великих об'єктів, приватизації землі, а також євроатлантична інтеграція, проти якої категорично виступила СПУ.

Єхануров також назвав блефом бажанням внести в коаліційну угоду зобов'язання повернути втрачені заощадження в Ощадбанку СРСР за 5 років.

Він зазначив, що для цього необхідно щорічно виділяти 26 млрд. гривень. Прем'єр вважає, що найбільш складним для узгодження з ПР стане питання про мовну хартію і статус російської мови.

При цьому Єхануров зазначив, що парламент може працювати без створення коаліції, коаліція потрібна для формування Кабміну.

Водночас, за його словами, НУ вважає за необхідне сформувати коаліцію, що буде відповідати за процеси в парламенті, уряді та суспільстві.

Він виключив ймовірність розпуску Ради президентом або створення коаліції без НУ.

Єхануров також відзначив необхідність початку законотворчої діяльності Ради, тому що відсутність такої діяльності вже приводить до відчутних складностей в економіці і політиці.

Прем'єр сказав, що вони з керівником фракції НУ Романом Безсмертним після засідання політради НУ у вівторок вирішили просити зустрічі з президентом Віктором Ющенком для обговорення ситуації щодо коаліції.

Він повідомив, що о 19:00 відбудеться засідання фракції НУ.

Як відомо, 10 червня БЮТ, НУ і СПУ припинили переговори про створення коаліції в зв'язку з розбіжностями щодо посади спікера.

13 червня НУ заявила, що припускає створення парламентської коаліції з Партією регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування