МОРОЗ ВІДМОВИВСЯ ВІД СПІКЕРСТВА

Середа, 14 червня 2006, 10:27

СПУ може відмовитися від посади спікера задля створення коаліції.

"Ми згодні зняти цю претензію", - заявив лідер фракції соціалістів Олександр Мороз

"Але при тому, що весь розподіл буде здійснений на принципі пропорційному, починаючи від голів райадміністрацій і закінчуючи всіма міністрами, головами комітетів, генпрокурором і іншими посадовими особами", - наголосив він.

"За інших умов ми залишили за собою право вільного вибору", - додав Мороз.

"Вчора ми прочитали заяви прем’єр-міністра, інших керівників Нашої України про те, що вони змінюють формат переговорів. Будь ласка, ми залишаємо за собою право вибору так само, як і ви", - зазначив Мороз.

"Якщо ви сьогодні дасте відповідь на нашу пропозицію конкретну, то є предмет переговорів. За інших умов такого предмету не існує", - додав він.

У відповідь на це лідер фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний зазначив:

"Шановний Олександре Олександровичу, невже ви не знаєте, що по якому б розподілу не був призначений голова обласної чи районної державної адміністрації, він ні перед ким не відповідає".

"Тому ми казали – треба завершити політичну реформу, на основі вибору громадян сформувати виконкоми. І виконкоми, які складаються з тої чи іншої політичної сили, візьмуть на себе відповідальність за реалізацію того чи іншого курсу", - сказав Безсмертний.

"Хіба ми не бачимо, що слабкість центральної влади в тому, що вона на місцях суміщає і повноваження місцевого самоврядування, і повноваження державної виконавчої влади", - додав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування