Януковича може зробити спікером неофіційна коаліція

Середа, 14 червня 2006, 10:36

У Партії регіонів не виключають можливості призначення Віктора Януковича на посаду голови Верховної Ради.

Таку думку висловив у середу один з лідерів Партії регіонів, член президії політради партії Євген Кушнарьов.

Відповідаючи на питання про те, чи можливий варіант призначення на посаду глави парламенту Янукович, Кушнарьов сказав: "Чому ні?"

У той же час депутат відзначив, що на сьогоднішній день Партія регіонів продовжує вести переговори з представниками блоку "Наша Україна" щодо створення парламентської коаліції на неофіційному рівні.

За його словами, після того, як сторони переведуть переговори в офіційну площину, "необхідно буде визначити принципи і підходи до формування парламентської коаліції, оскільки в нас є серйозні розбіжності по ряду пунктів".

Разом з тим Кушнарьов підкреслив, що "тільки після цього можна буде визначати принципи розподілу посад".

Крім того, Кушнарьов відзначив, що Партія регіонів, як партія, що набрала найбільшу кількість голосів у ході парламентських виборів, має право висувати свою кандидатуру на посаду прем'єр-міністра.

"Переговори - це переговори, і нічого виключати не можна", - додав Кушнарьов, при цьому відзначивши, що "у ході переговорного процесу будуть виникати зустрічні пропозиції і пошук компромісів".

Депутат також підкреслив, що на даний момент "обидві сторони налаштовані на пошук таких компромісів". "Домовимося", - підсумував він.

Представники фракції Партії регіонів пропонують також обирати голову Верховної Ради Ради до створення парламентської коаліції.

Відповідний проект постанови зареєстрований у Раді.

Автори документа пропонують внести зміни в регламент Верховної Ради, відповідно до яких обрання спікера відбувається до створення коаліції депутатських фракцій. У такий же спосіб пропонується обирати і заступників голів парламенту.

Відповідно до Конституції, коаліція повинна бути створена протягом 30 днів після першого засідання Ради.

Новий парламент України перший раз зібрався 25 травня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування