Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бакай "кине" на Луценка адвокатів Ющенка

Середа, 14 червня 2006, 10:49

Представляти екс-керівника ДУС Ігоря Бакая в суді за позовом проти голови МВС Юрія Луценка будуть адвокати, чия юрфірма раніше представляла інтереси Катерини та Віктора Ющенків.

Про це Бакай повідомив в інтерв'ю газеті "Факти і коментарі".

"Мені достовірно відомо, що Віталій Тетерський і Тетяна Шмарьова працювали в юридичній фірмі, що представляла інтереси Катерини Ющенко, а також самого Віктора Ющенка в судах під час виборчої кампанії 2004 року", - заявив він.

"Керівник цієї фірми - Микола Полудьонний - був представником нинішнього президента у Верховному Суді, що дає мені підстави бути упевненим в активній участі Тетяни і Віталія в підготовчій роботі з цих процесів", - додав екс-керівник ДУС.

На питання, що Бакай має намір відстоювати у суді, він відповів: "Крім прав на повагу честі, гідності і ділової репутації держава також гарантувала кожному право вважатися невинним, поки його провина не буде встановлена вироком суду, що вступив у силу".

"Тому ніякий представник держави не може привселюдно назвати будь-кого злочинцем без вироку суду, що вступив у силу, тому що це йому заборонено Конституцією. А назвав - виходить, цю саму Конституцію порушив", - додав Бакай.

За словами екс-керівника ДУС, судовим рішенням він хоче домогтися того, щоб "дії міністра (МВС) були визнані незаконними й у майбутньому він був зобов'язаний утримуватися від подібних дій".

"Тобто ні зараз, ні в майбутньому не кричати, що Бакай такий-сякий, розмахуючи іграшковими наручниками перед об'єктивом. А працювати на довіреній йому ниві", - додав екс-керівник ДУС.

"Інакше якось неправильно усе виходить: замість вироку - підозри, замість доказів - один, вибачте, вереск. У результаті - "затавровані" на волі", - зауважив Бакай.

На питання, чому він не їде до України для дачі свідчень, Бакай відповів: "Питання, чи захоче мене бачити в Україні настільки "прогресивно" розуміючий презумпцію невинності силовий (він же правоохоронний) міністр?".

"Якесь відчуття мені підказує, що є обмежена група осіб, що явно не бажає мого приїзду й боїться його. Тому і розшук був організований. Як попередження: сиди в Москві, а в Україну не сунься", - заявив екс-керівник ДУС.

За його словами, "сам він поки не збирається їхати". "Але і від слідства ховатися не буду, що, власне, і раніше не робив. В Україну приїде адвокат, уповноважений діяти від мого імені", - додав Бакай.

Видання пише, що в позові проти міністра МВС Юрія Луценка Бакай вказав точну адресу свого проживання в Москві.

Як відомо, у середу в Печерськом райсуді Києва заплановано слухання справи "Бакай проти Луценка".

Українська правда


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...