Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жириновський хоче, щоб в Україну не пустили ще двох депутатів Держдуми?

Середа, 14 червня 2006, 12:09

Віце-спікер Держдуми від фракції ЛДПР Володимир Жириновський вважає втручанням у внутрішні справи нещодавнє відвідування Криму лідером КПРФ Геннадієм Зюгановим і членом фракції КПРФ у Держдумі Миколою Харітоновим.

"Дійсно, такий виїзд може кваліфікуватися як втручання у внутрішні справи іншої держави", - заявив Жириновський на засіданні Держдуми в середу.

При цьому він не назвав імена Зюганова і Харитонова. За його словами, "двоє депутатів з фракції КПРФ виїжджали в Крим", повідомляє Інтерфакс.

Зі свого боку Харітонов відповів: "Я і Зюганов - члени Парламентської Асамблеї Ради Європи і можемо в рамках Європи бути на будь-якому суспільно-політичному заході".

За повідомленням інформагентства, Жириновський висловився стосовно Зюганова і Харітонова після того, як останній запропонував виключити з порядку денного засідання Держдуми проект закону "Про реабілітацію учасників Білого руху", підготовленого Жириновським.

"Певно, Володимир Вольфович із благих намірів не прорахував економічні втрати, що можуть піти, якщо ми ухвалимо цей закон", - зауважив Харітонов.

Його підтримав й інший член фракції КПРФ Віктор Ілюхін, який заявив про неприпустимість винесення даної законодавчої ініціативи на обговорення.

При цьому він зауважив, що уряд РФ абсолютно правильно відзначає у своєму відклику, що немає повного економічного обґрунтування, необхідного для розгляду даного закону.

"Це дивовижно - він (Жириновський) сьогодні пропонує підтримати матеріально націоналістів у Прибалтиці, націоналістів з України, басмачів із Середньої Азії", - сказав Ілюхін.

Також він погодився із Харітоновим: "Володимир Вольфович просто недостатньо розуміє, що слідом підуть позови до РФ про відшкодування збитків".

Пропозиція Харітонова та Ілюхіна про виключення з порядку денного даного законопроекту була винесена на голосування, однак лише 89 депутатів (при необхідних 226) висловилися за виключення питання з порядку денного.

Як відомо, минулого тижня Україна заборонила Жириновському в'їзд на свою територію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування