Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" не хоче ділитися по-морозівському

Середа, 14 червня 2006, 12:14

У блоці "Наша Україна" вважають неприйнятною пропозицію лідера Соціалістичної партії Олександра Мороза про розподіл усіх посад між учасниками коаліції за пропорційним принципом.

Таку думку висловив у середу один з учасників переговорного процесу зі створення коаліції від блоку "Наша Україна" Анатолій Кінах.

"Пропозиція Мороза у своїй основі мала на увазі порушення Конституції України і втручання в повноваження президента країни - що неприпустимо", - сказав депутат.

При цьому Кінах відзначив, що "Наша Україна" "категорично проти втілення в життя так званого квотного принципу, включаючи втручання в повноваження глави держави".

Він також підкреслив, що дане питання чітко сформульоване в Конституції України.

Представник "Нашої України" у черговий раз нагадав, що блок не сприймає ультимативних пропозицій соціалістів і представників БЮТ у контексті розподілу посад по усій вертикалі влади.

За його словами, "Наша Україна" продовжує наполягати на проведенні переговорів з усіма політичними силами, представленими в парламенті для формування коаліції.

Депутат також повідомив, що на засіданні політради блоку "Наша Україна" було ухвалено рішення про створення консультативної групи для проведення переговорів зі створення дієздатної і довгострокової коаліції.

Виступаючи в середу з парламентської трибуни, лідер СПУ Мороз заявив, що соціалісти готові відмовитися від своїх претензій на посаду спікера парламенту України за умови розподілу всіх посад за пропорційним принципом між учасниками коаліції.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування