Порошенко може спізнитися із коаліцією

Середа, 14 червня 2006, 12:56

Блок "Наша Україна" вийде з помаранчевої коаліції останньою, спрогнозував член "Нашої України" Петро Порошенко.

На його думку, "першим вийде БЮТ", повідомляє прес-служба блоку.

Стосовно коаліційної угоди представник "Нашої України" відповів: "Якщо говорити про перебіг коаліційних подій, то спочатку соціалісти говорили, що їх не цікавлять портфелі, але згодом вони змінили свою думку".

"Проблема коаліційної угоди у тому, що по багатьох пунктах ще не досягнуто домовленостей, зокрема щодо НАТО і земельних питань", - додав Порошенко.

У той же час представник "Нашої України" висловив переконання у тому, що коаліція обов'язково буде створена у нормативний термін, тобто до 27 червня.

"Я вважаю, що у цей термін буде створена не лише коаліція, але й обране керівництво Верховної Ради", - заявив він.

"Можливо не буде обрано уряд, але будуть вирішені всі інші організаційні питання у парламенті", - додав Порошенко.

Раніше, представник Партії регіонів Раїса Богатирьова зауважила, що кінцевий термін створення коаліції спливає не 27, а 24 червня.

На питання про можливу економічну кризу, яку прогнозують політологи, Порошенко зазначив, що "економічні прогнози повинні робити економісти, адже коли це роблять політологи, то це – політичні спекуляції".

"За оцінками економістів, зростання ВВП у травні місяці склало 7 відсотків, а загалом вони прогнозують тенденцію зростання на 5 відсотків. І ці показники – не нижчі за світові і не останні в СНД", - заявив представник "Нашої України".

"Зараз є унікальний час для реалізації реформ, на які сподівається весь український народ", - додав Порошенко.

Як відомо, у вівторок переговори між "Нашою Україною", СПУ та БЮТ закінчилися нічим.

Після політради у розширеному варіанті один із лідерів "Нашої України" Роман Безсмертний закликав до переговорів зі створення коаліції усіх переможців парламентських виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування