Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк покінчила з індусами і взялася за Ахметова

Середа, 14 червня 2006, 13:21

Фонд держмайна хоче повернути в держвласність контрольний пакет акцій "Свердловського машзаводу", що належить підприємству Рината Ахметова.

Про це у вівторок з посиланням на прес-службу ФДМ повідомляє газета "Экономические известия".

Причиною вимоги ФДМ повернути Свердловський завод стало невнесення Дружківським машзаводом інвестицій у сумі близько $2,7 мільйонів, передбачених умовами конкурсу.

Свердловський завод продали Дружківському машинобудівному заводу, контрольованому компанією "Сістем Кепітал Менеджмент", власником якої є Ринат Ахметов.

Відповідно до конкурсних умов, покупець підприємства зобов'язаний провести відновлення і поповнення технологічного устаткування на суму 10 млн. гривень, технологічну підготовку виробництва механізованих кріпей на 3,5 млн. грн., щорічно виділяти гроші на підтримку соціальної сфери в обсязі 0,5 млн. грн.

Прес-секретар ФДМ Ніна Яворська заявила, що Фонд буде "чекати виконання вимог до 7 липня, паралельно готуючи позов до суду".

У той же час на Дружківському машзаводі стверджують, що не одержували претензій від ФДМ.

Невиконання інвестзобов’язань пояснюють тим, що після оплати вартості акцій ці цінні папери не були передані в термін "з ініціативи держави в зв'язку з нестабільною політичною ситуацією. Відповідно, в заводу не з'явилося важелів впливу на "Свердловський машзавод".

Після одержання контролю над заводом Дружківський машзавод звернувся до ФДМ з проханням продовжити термін виконання інвестиційних зобов'язань за договором на підставі несвоєчасної передачі Фондом акцій. Тоді ФДМ відповів відмовою.

Раніше ФДМ висував претензії щодо невиконання інвестзобов’язань компанії Міттал Стілл і погрожував розірвати купівлю-продаж Криворіжсталі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування