Ющенко дав згоду на коаліцію з Партією регіонів?

Середа, 14 червня 2006, 13:42

Президент Віктор Ющенко вважає, що парламентську коаліцію необхідно сформувати негайно.

Позицію голови держави оголосила на брифінгу в середу його прес-секретар Ірина Геращенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Необхідно поставити крапку в процесі формування коаліції, негайно сформувати коаліцію, сформувати керівництво Верховної Ради, сформувати керівні органи й уряд", - сказала Геращенко.

Разом з тим вона відзначила, що президент, як і раніше, дотримується позиції про необхідність якнайшвидшого поновлення роботи Конституційного суду.

Геращенко також повідомила, що найближчим часом Ющенко сам висловить свою позицію щодо формування коаліції.

На питання, чи скористається президент правом розпуску парламенту, якщо коаліція не буде сформована вчасно, Геращенко відповіла, що Ющенко - "великий оптиміст".

Президент сподівається, що коаліція буде сформована за 10 днів, що залишилися, які передбачені законом для формування коаліції, додала вона.

Прес-секретар також підкреслила, що президент у суботньому радіозверненні заявив про те, що повторних виборів в Україні не буде.

Коментуючи реакцію президента на можливу присутність у парламентській коаліції Партії регіонів, Геращенко сказала: "Бажання президента в тому, щоб була стабільна коаліція, а хто до неї увійде - це справа політиків".

При цьому вона зазначила, що президент уважно стежить за ходом формування коаліції.

За словами прес-секретаря, на думку Ющенка, відповідальність за затягування процесу формування коаліції, у першу чергу, лежить на політичних силах, що пройшли в парламент.

Крім того, за словами Геращенко, президент наполягає на тому, щоб при формуванні коаліції всі учасники дотримувалися чітких принципів, серед яких необхідно враховувати результати виборів при розподілі посад.

Прес-секретар голови держави також підкреслила, що кандидатури на ті посади, що відповідно до Конституції повинні бути призначені президентом, будуть призначатися винятково Ющенком.

Також Геращенко підкреслила, що президент не втручається в процес створення коаліції.

Вона також повідомила, що в середу Ющенко має намір зустрітися з прем'єром Юрієм Єхануров, щоб обговорити політичну й економічну ситуації, а також формування коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування