Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко наполягає, що може тільки судити коаліцію

Середа, 14 червня 2006, 18:18

Президент Віктор Ющенко наголошує, що він не є суб’єктом процесу формування коаліції, проте є арбітром процесу.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента за результатами зустрічі Ющенка з прем’єром Юрієм Єхануровим, під час якої було обговорено поточну політичну та соціально-економічну ситуацію в Україні.

"Віктор Ющенко підкреслив, що президент, згідно з Основним Законом, не є суб’єктом переговорів про формування коаліції, проте – арбітр процесу", - зокрема, зазначено в повідомленні.

Ющенко вкотре підкреслив, що як глава держави працюватиме як із парламентською коаліцією, так і з опозицією.

"Він наголосив, що український народ і він, як президент, чекає, що лідери політичних сил продемонструють відповідальну політику і коаліція будуватиметься на принципах поваги та довіри", - зазначається в повідомленні.

Президент також наголосив, що зацікавлений перш за все в стабільності коаліції та в результативній співпраці майбутнього уряду, Верховної Ради й глави держави.

Під час зустрічі Ющенко вкотре наголосив, що він занепокоєний затягуванням процесу формування парламентської коаліції. Він підкреслив, що коаліція має об’єднатися навколо політичної угоди, проект якої він оцінює добре.

Президент також підкреслив свою незмінну позицію про необхідність при розподілі посад враховувати результати парламентських виборів. Він знову заявив, що учасники майбутньої коаліції не можуть розподіляти ті посади, які, згідно з нормою Конституції України, належать до виняткової компетенції президента.

Крім цього, прем’єр доповів главі держави про економічну ситуацію в країні і виконання економічних показників, зокрема щодо росту ВВП, який за травень збільшився на 8,5%.

Зі свого боку президент наголосив, що уряд має докласти всіх зусиль, щоб такі темпи зростання зберігалися.

Також під час зустрічі сторони обговорили питання бюджетної дисципліни.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування