Радник Ющенка думає, що краще коаліція з Януковичем, ніж жахлива Тимошенко

Середа, 14 червня 2006, 18:44

Російський радник президента України Борис Нємцов вважає, що коаліція "Нашої України" і Партії регіонів має перспективи.

При цьому він коментує ситуацію з коаліцією як вибір між поганим і жахливим.

"Я вважаю, що Тимошенко-прем'єр – це жахливо. А коаліція з Януковичем – це погано, але перспективно", - сказав він в інтерв'ю "Аргументам і фактам в Україні".

Неможливість створення помаранчевої коаліції він пояснює тим, що "об'єктивно БЮТ і СПУ – це типові ліві організації, вони виступають за перерозподіл власності, за рівність, що буває тільки в убогості".

"А "Наша Україна" - це політичний блок правого штибу, який за створення сприятливого інвестиційного клімату, зниження податків і т.п. Вони об'єднані Майданом, але ідеологічно - дуже різні", - сказав він.

Нємцов також вважає, що коаліція "Нашої України" з Партією регіонів надійніша, оскільки в сукупності дає стійку більшість голосів у Верховній Раді і гармонізує відносини з Росією і Європою.

Напруженість у відносинах Росії й України він пов'язує з тим, що "Україна – це демократія, а Росія, на жаль – авторитарна країна з рудиментами імперської свідомості".

"Якби в Росії була демократія, ми б домовилися і з приводу газу, і з приводу флоту, і з приводу НАТО", - сказав Нємцов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування