Ющенко може зустрінеться з Путіним в Азії

Четвер, 15 червня 2006, 10:19

У п'ятницю президент Віктор Ющенко відправиться з візитом у Казахстан, де планує обговорити питання постачання нафти в Україну.

Там він візьме участь у саміті президентів середньоазіатських країн, пише "Дело".



Як стало відомо виданню, на саміт також прибудуть президенти Росії, Узбекистану, Таджикістану, Киргизстану, Азербайджану, Китаю і Пакистану.

Мета нинішньої зустрічі — підписання низки документів у сфері безпеки і стабільності в регіоні.

Під час зустрічі Ющенко з казахським президентом Нурсултаном Назарбаєвим, імовірно, будуть обговорюватися питання залучення інвестицій, постачань у Казахстан українських літаків АН-148 виробництва АНТК ім. Антонова, створення спільних підприємств з виробництва сільськогосподарського машинобудування, а також СП зі зборки та ремонту повітряних судів.

Однією з першочергових тем зустрічі стане обговорення функціонування нафтопроводу "Одеса — Броди".

"Це питання, безумовно, буде обговорюватися. Адже в двосторонніх відносинах проект "Одеса — Броди" займає важливе місце", — сказали в посольстві Казахстану.

За інформацією генконсульства України в Казахстані, у складі делегації буде міністр палива й енергетики Іван Плачков.

Як відомо, у березні нинішнього року в Алмати був презентований проект Європейський консорціум з добудови "Одеса — Броди". За попередньою інформацією, уже 50 казахських компаній зацікавилися ним як акціонери.

У вересні минулого року була підписана угода про створення СП із "КазМунай Газом", відповідно до якої нафтопровід будуть будувати між придніпровськими магістральними нафтопроводами і нафтоперевалочним терміналом "Південний" під Одесою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...