БЮТ спихнув на коаліцію ще й програш збірної

Четвер, 15 червня 2006, 11:24

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров вважає, що в національної збірної України з футболу ще є шанси на вихід у наступний етап чемпіонату світу.

"Не травіть душу. Все одно будемо в одній восьмій (фіналу чемпіонату світу)", - передає слова прем'єра "Інтерфакс-Україна".

Негативні враження від перегляду матчу залишилися в лідера фракції Партії регіонів Віктора Януковича: "Огидні (враження)".

Член фракції Партії регіонів, екс-віце-президент ФК "Шахтар" Борис Колесников оцінює гру української збірної "між погано і дуже погано".

На його думку, результат гри є наслідком неуважності держави до проблем футболу в колишні роки.

"Ми усі пожинаємо плоди 1992-1996 років, коли в дитячий і юнацький футбол держава не вкладала гроші", - заявив депутат.

Колесников вважає, що виправити ситуацію може тільки масовий розвиток футболу за підтримкою влади. Разом з тим він зазначив, що останнім часом держава приділяє достатню увагу цьому виду спорту.

"Дуже сумно. Яка коаліція, такий і футбол, на жаль", - заявив перший заступник голови фракції БЮТ Олександр Турчинов.

Лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз повідомив, що спілкувався зі старшим тренером збірної Олегом Блохіним і висловив йому слова підтримки.

На його думку, футболісти не були налаштовані на перемогу: "Вони програли до виходу на поле".

За словами депутата, збірна має шанс "реабілітуватися" у наступних матчах чемпіонату.

Мороз також запропонував обмежити кількість іноземних легіонерів в українських клубах до 40% від загальної кількості гравців.

У свою чергу член фракції Компартії Леонід Грач також вважає проблемою українського футболу значну кількість іноземців в українських клубах.

"Якщо в національній першості в більшості українських команд грають негри, відкіля ж бути тоді патріотизму українському, який проявлявся в тих легіонерах, що, власне кажучи, прийшли в українську збірну на час, щоб не поранити собі ноги, і так далі", - вважає Грач.

"Тому всім очевидно, що дух патріотизму в іспанців вище, і в іспанців є свій іспанський футбол. В Україні українського футболу немає", - заявив депутат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News