Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун все ще хоче в генпрокурори

Четвер, 15 червня 2006, 12:13

Вищий адмінсуд 19 червня почне розгляд касаційної скарги Святослава Піскуна на визначення Апеляційного суду Києва, що повернув справу про звільнення Піскуна з посади генпрокурора на повторний розгляд Шевченківського райсуду.

Про це "Українським Новинам" повідомила прес-служба міністерства юстиції.

Відповідно до повідомлення, засідання суду розпочнеться о 14:00.

Також 19 червня Вищий адмінсуд почне розгляд скарги представника президента Віктора Ющенко, в.о. міністра юстиції Сергія Головатого на постанову Шевченківського райсуду Києва від 18 листопада 2005 року, що визнав незаконним звільнення Піскуна з посади генпрокурора.

За даними мін'юсту, Вищий адмінсуд направив попередження про те, що неприбуття сторін або інших осіб, що беруть участь у справі, не стане перешкодою для його розгляду.

Як повідомлялося, 23 лютого Апеляційний суд повернув справу про звільнення Піскуна з посади генпрокурора на повторний розгляд Шевченківського райсуду.

6 грудня 2005 року Апеляційний суд Києва призупинив виконання постанови Шевченківського районного суду від 18 листопада 2005 року, що визнав незаконним звільнення Ющенком Піскуна з посади генпрокурора до розгляду справи в суді апеляційної інстанції.

18 листопада 2005 року Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним звільнення Піскуна Ющенком з посади генпрокурора.

Після цього Головатий оскаржив це рішення в Апеляційному суді Києва.

14 жовтня 2005 року Ющенко звільнив Піскуна, а 4 листопаду 2005 року, за згодою Верховної Ради, призначив на посаду генпрокурора Олександра Медведька.

Піскун був обраний депутатом Верховної Ради V скликання від Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування