Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров придумав, як змусити населення заощаджувати газ

Четвер, 15 червня 2006, 13:28

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров пропонує внести зміни в систему надання субсидій для того, щоб стимулювати громадян до економії енергоресурсів.

Про це він повідомив, відкриваючи засідання уряду в четвер.

За словами Єханурова, постанова уряду про надання субсидій, прийнята ще в 1996 році, недосконала, і є випадки, коли населення просто спалює газ, щоб зберегти для себе і своїх родин право на одержання субсидії в наступному періоді.

Прем'єр підкреслив, що дотепер належним чином не виконується завдання зі скорочення споживання газу не менш ніж на 10%, поставлене ще наприкінці грудня минулого року.

"У квітні місяці споживання газу, у порівнянні з минулим роком, виросло на 12,4%", - сказав він.

Єхануров також повідомив, що в Україні обсяг накачування газу в підземні сховища відстає від плану на 2 млрд. куб. м. через недостатній ресурс газу.

Він також повідомив про відсутність на даний момент сформованого газового балансу країни до кінця першого кварталу 2007 року.

"На сьогодні балансу закупівлі і розподілу природного газу до кінця першого кварталу наступного року ще немає. Є проблеми з Туркменістаном, а це - обсяги до 25 млрд. кубометрів", - підкреслив прем'єр.

Кабмін також має намір упорядкувати надання пільг при оплаті житлово-комунальних послуг, а також оптимізувати норми пільгового споживання.

За словами Єханурова, зараз пільгами, передбаченими для певних соціальних груп, користуються також члени їх родин, "які працюють і, прямо скажемо, матеріально забезпечені".

Ліга, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування