Україна все ще намагається відвоювати в Росії дешевий газ

Четвер, 15 червня 2006, 15:26

НАК "Нафтогаз України" веде переговори з компанією "РосУкрЕнерго" щодо збереження до 2011 року ціни на газ, що поставляється в Україну, на рівні 95 доларів за тис. куб. м.

Про це повідомив журналістам в.о. голови правління "Нафтогазу України" Олександр Болкісєв, передає Обком з посиланням на "Українські новини".

"Ми ведемо переговори про те, щоб ця ціна не змінювалася протягом 5 років", - сказав він.

У той же час Болкісєв повідомив, що "Нафтогаз України" не одержував офіційного повідомлення від "РосУкрЕнерго" про намір збільшити ціну на газ з 95 доларів за тис. куб. м. із другого півріччя. "Ні, ми не одержували, ні", - сказав Болкісєв.

Як повідомлялося раніше, російський газовий монополіст компанія "Газпром" допускає можливість збільшення ціни на газ, що поставляє в Україну компанія "РосУкрЕнерго", із другого півріччя 2006 року.

У лютому міністерство фінансів заявило, що компанія "РосУкрЕнерго" може змінювати ціну на газ, що поставляється в Україну, з початкової - 95 доларів за тис. куб. м.

2 лютого "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" створили спільне підприємство - закрите акціонерне товариство "Укргаз-Енерго" для постачань газу в Україну.

Тоді ж "Укргаз-Енерго" і "РосУкрЕнерго" підписали контракт на постачання газу в Україну по 95 доларів за тис. куб. м. до 2011 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування