Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВСЕ ЩЕ ХОЧЕ ПОМАРАНЧЕВУ КОАЛІЦІЮ

Четвер, 15 червня 2006, 16:11

Президент Віктор Ющенко залишається прихильником створення демократичної "помаранчевої" коаліції.

"Політичні сили, що перемогли в демократичних виборах, мають виконати свою місію й у рамках переговорів знайти взаєморозуміння по формуванню коаліції", - заявив Ющенко в четвер журналістам у Києві.

Разом з тим президент закликав політиків, що беруть участь у переговорному процесі зі створення парламентської коаліції, вести переговори відкрито і чесно.

Глава держави також наголосив, що не є учасником переговорів, але зробить усе можливе для того, щоб "помаранчева" коаліція відбулася.

"Я зроблю все, що потрібно зробити, щоб в Україні відбулася демократична коаліція", - сказав він.

"Я закликаю усіх бути реалістами і не розхитувати човен там, де відбуваються знакові для української нації процеси, і нести повну відповідальність за ті зобов'язання, насамперед, політичного характеру, у тому числі і по створенню коаліції, що лежать на цих політиках", - сказав він.

Крім того, Ющенко відзначив, що кандидатури на ті посади, які згідно з Конституцією призначає президент (міністр оборони, міністр закордонних справ, глава СБУ, глава Нацбанку), ніколи не будуть розподілятися за квотним принципом.

Раніше, Соцпартія була готова відмовитися від посади спікера, пропонуючи включити в пропорційний розподіл також посади, що відносяться до компетенції президента.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування