Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" і "регіонали" вже сваряться через посаду

Четвер, 15 червня 2006, 16:18

Принциповою вимогою Партії регіонів при створенні коаліції є посада прем'єр-міністра.

Про це сказав у четвер заступник керівника фракції Партії регіонів у парламенті Євген Кушнарьов, повідомляє прес-служба партії.

"Хочу ще раз підкреслити: для нас посада прем'єр-міністра не самоціль, для нас це механізм реалізації наших зобов'язань перед виборцями. Це принципова позиція", - сказав він.

Коментуючи заяву члена "Нашої України" Петра Порошенка про те, що партія буде наполягати на посаді прем'єра, Кушнарьов сказав: "Щоб робити такі заяви, потрібно було набрати на виборах 35%".

"І тоді "Наша Україна" мала б повне право реалізувати свої прем'єрські амбіції. Сьогодні подібного роду заяви можуть лише ускладнити переговорний процес", - сказав Кушнарьов.

"Ми розраховуємо, що "Наша Україна", як політична сила, винесла належні уроки з багатомісячних марних переговорів з БЮТ і соціалістами", - відзначив він.

"Якщо вище за все будуть ставитися чиїсь амбіції і завищені претензії, тоді краще відразу поставити крапку і не повторювати спектакль, який "помаранчеві" переговірники демонстрували Україні і світу протягом восьми місяців", - підкреслив Кушнарьов.

Він також висловив думку, що переговори з "Нашою Україною" "в цілому йдуть у конструктивному руслі".

"Але, якщо з якоїсь причини переговори зайдуть у глухий кут, ми будемо змушені реалізувати формулу міжфракційної більшості", - відзначив Кушнарьов.

За його словами, Партія регіонів розглядає цей варіант як вимушений захід, і буде докладати всіх зусиль для того, щоб "відразу вийти на формулу фракційної більшості і підписання коаліційної угоди".

"Ми будемо вітати участь у переговорному процесі Соціалістичної партії України", - додав також Кушнарьов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування