Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знайшов винуватця у зриві переговорів і запропонував Морозу посаду

Четвер, 15 червня 2006, 16:37

Президент Віктор Ющенко пропонував лідеру Соціалістичної партії Олександру Морозу посаду секретаря Ради національної безпеки й оборони для того, щоб вивести з глухого кута переговори по створенню демократичної коаліції.

"Для того, щоб вийти з цього тупика, я у свій час запропонував Олександру Олександровичу Морозу посаду секретаря РНБО для того, щоб на першому етапі розподілу посад досягти первинного взаєморозуміння", - сказав він у четвер у Києві.

"На жаль, ця пропозиція не була з розумінням сприйнята", - пояснив глава держави, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами президента, переговори по створенню коаліції зайшли в глухий кут через "одну політичну силу, що, вибравши посаду прем'єра, запропонувала на голову Верховної Ради представника від Соцпартії".

Ющенко також підкреслив, що "це рішення було незрозуміле". "Це не відповідає базовому принципу формування коаліції", - додав він.

Ющенко також додав, що сьогодні президент може тільки закликати відповідні політичні сили до продовження пошуку політичних компромісів.

***

На зустрічі із Морозом, що відбулась в четвер, Ющенко наголосив на необхідності відмовитися від шантажу і тиску, повернувши в коло учасників переговорів взаємну довіру, що дозволить зробити їхню роботу ефективною.

На його думку, успіх коаліційних переговорів полягає у вмінні сторін налагодити між собою конструктивний діалог та йти на здорові компроміси.

Під час зустрічі Ющенко також підтвердив свою позицію щодо розподілу посад, який, на його переконання, має відбуватися згідно з базовими принципами.

Також, на його думку, важливо, щоб коаліція об’єдналася довкола політичної угоди.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування