Ющенку не сподобалось, що Янукович почав торгуватись

П'ятниця, 16 червня 2006, 13:33
Президент Віктор Ющенко заявляє, що не сприймає підходу шантажу у питання формування коаліції.

"Президент не прийме від жодної політичної сили підходу шантажу і спекуляції", - зазначив заступник голови секретаріату Іван Васюник в п’ятницю на брифінгу.

Він пояснив, що політики не відмовились від категоричних підходів.

"Ще не встигли початися консультації між "Нашою Україною" та Партією регіонів, а вони вже заявили, що вони категорично не відмовляються від своїх позицій по євроатлантичній інтеграції, по мові і питанню федералізму", - зазначив він.

"Ми вважаємо, що такий підхід до переговорів у будь-якому форматі не буде мати ніяких результатів", - наголосив Васюник.

Він також зазначив, що спроби перекласти на президента відповідальність за неутворення коаліції є марними.

Васюник також наголосив, що Ющенко не використовуватиме жодних політичних важелів для формування коаліції.

За його словами, президент також не втручається у формування позиції блоку "Наша Україна" у питаннях формування коаліції.

"Він веде консультації з "Нашою Україною", як і з усіма іншими політичними силами, що пройшли до парламенту", - зазначив він.

На прохання назвати хоча б одну ідеологічну розбіжність між помаранчевими силами, Васюник зазначив:

"Ми переконані, що проблемою несформування коаліції є порушення трьох організаційних принципів формування коаліції", - зазначив він.

"Це принцип, що треба визнати результати виборів, принцип другий – почергово кожен пропонує кандидатуру на прем’єра. І принцип третій – інші посади діляться за результатами виборів, і з їх переліку виводяться посади, що відносяться до повноважень президента", - додав він.

В той же час він не зміг точно відповісти, чи готовий Ющенко розпустити парламент в разі, якщо коаліція не буде створена в термін, визначений Конституцією.

"Я думаю, що відповіді треба чекати після того, як буде сформована чи не сформована коаліція", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News