Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головатий натякнув судам, що не треба чіпати рішення президента?

П'ятниця, 16 червня 2006, 15:05

Міністр юстиції Сергій Головатий критикує суди за ухвалення рішення відновлювати раніше звільнених громадян на політичних посадах.

Про це він повідомив журналістам у п'ятницю, передають Українські новини.

"Цей парадокс українського життя, що суди почали вирішувати кадрові питання... це називається судова деспотія, коли прийде узурпація влади однією з гілок влади", - заявив Головатий.

Він відмовився коментувати конкретну ситуацію з відновленням Євгенія Жовтяка на посаді голови Київської облдержадміністрації.

Разом з тим Головатий підкреслив, що існує ряд посад, призначення і звільнення з яких є політичними рішеннями, а, відповідно, суд не може оцінювати їх правильність, керуючись тим, що нібито було порушено право громадянина на працю.

За словами Головатого, зараз близько 30 судових позовів з відновлення на посадах, зокрема заступників міністрів, голів комітетів, голів адміністрацій і генерального прокурора.

Як відомо, Києво-Святошинський райсуд Київської області скасував указ президента Віктора Ющенка про звільнення Жовтяка, відновивши його в такий спосіб на посаді київського губернатра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування