Турчинов поскаржився газеті радника Ющенка на "репресії" від голови СБУ

П'ятниця, 16 червня 2006, 15:38

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов заявляє, що нинішнього голову СБУ Ігоря Дріжчаного використали під час виборчої кампанії для боротьби з БЮТ.

Про це він заявив в інтерв’ю "Україні молодій".

Зокрема, він заперечив свою причетність до прослуховування високих посадовців, в чому його звинуватили під час виборчої кампанії.

"Я здивований сфабрикуванням справи по прослуховуванню, хоча саме я боровся з цим явищем. І саме я ставив Дріжчаному завдання покінчити з незаконними прослуховуваннями. Виходить, тоді він мене дезінформував, коли казав, що ми належно спрацювали з цього питання", - зазначив Турчинов.

"А під час виборчої кампанії дезінформував уже все суспільство, коли Дріжчаного використовували як інструмент боротьби з нашим блоком", - додав один з лідерів БЮТ.

Турчинов також зазначив, що криза сьогодні спостерігається не лише в суспільстві, а й насамперед у силових структурах.

"Свідченням цього є те, що не розслідуються політичні вбивства двох наших депутатів із Запоріжжя й Ніжина, яких убили протягом останнього тижня. Це i є показник, бо б'ють депутатів місцевих рад, які відмовляються голосувати на вимогу мафії. Відтак можна констатувати, що йде деморалізація силових структур", - зазначив Турчинов.

На питання, чи правда, що в СБУ проводилось внутрішнє розслідування щодо Дріжчаного, Турчинов відповів досить ухильно.

"Дійсно, тоді ми проводили внутрішні розслідування в СБУ стосовно... (замислюється) багатьох персон Служби. Усі ці внутрішні розслідування були запротокольовані, матеріали є, але я не маю ні морального, ні юридичного права розголошувати, як i що там було", - сказав він.

Турчинов також заявив, що "треба негайно формувати коаліцію", щоб якась політична сила негайно брала на себе відповідальність як за діяльність, так і бездіяльність тієї чи іншої силової структури.

Як відомо, Турчинов був головою СБУ за часів прем’єрства Юлії Тимошенко. Дріжчаний тоді був його заступником, так само як раніше він був заступником Ігоря Смєшка.

Газета "Україна молода" публікує вже третій матеріал за останні тижні, спрямований проти Дріжчаного.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування