Черновецький пропонує паркуватися на Хрещатику по тисячі за 5 хвилин

П'ятниця, 16 червня 2006, 16:30

Київська міськадміністрація виграла суд у справі про визнання законною евакуацію автомобілів, що припарковані у невстановлених місцях на вулицях столиці.

Таке рішення ухвалив Вищий адміністративний суд у п'ятницю, повідомив київський міський голова Леонід Черновецький.

"Ми виграли сьогодні суд, і я ще раз говорю всім нахабним водіям, що кидають машини посередині дороги, що ми починаємо їх евакуювати", - заявив мер.

"Це не правильно, ця неповага до киян і до мене особисто - машину потрібно ставити, як би це не було складно, так, щоб це не заважати руху", - додав він.

Мер вважає, що дане рішення суду дозволить у серйозній мірі вирішити проблему з "пробками" на дорогах столиці.

Черновецький також зазначив, що "штрафи сьогодні нічого не дають". Він звернувся до усіх фракцій Верховної Ради з тим, щоб збільшити штрафи за паркування автомашин у невстановлених місцях.

"Штрафи повинні бути такими, щоб не застосовувати такі заходи (евакуацію автомашин), а регулювати усе грішми", - зазначив Черновецький.

"Якщо комусь хочеться заплатити тисячу гривень і постояти в центрі Києва на Хрещатику за п'ять хвилин - нехай платить. А за ці гроші будуть будуватися нові квартири", - додав він.

Як відомо, раніше Черновецький, будучи ще депутатом Верховної Ради 4-го скликання, оскаржував у суді рішення київської влади від 2005 року про право комунальному підприємству "Київдорсервіс" блокувати колеса автомашин, що припарковані у невстановлених місцях.

Адміністративний позов був поданий у лютому 2006 року.

11 квітня Шевченківський райсуд Києва задовольнив позов Черновецького і визнав незаконним розпорядження Київської міськадміністрації від 28 жовтня 2005 року "Про заходи для упорядкування відстою транспортних засобів на проїзних частинах вулиць міста Києва".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування