Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українцям не подобається своя демократія

П'ятниця, 16 червня 2006, 16:34

В Україні покращився показник рівня демократії, але країна як і раніше знаходиться на проміжному етапі між диктатурою і демократією.

Про це заявила науковий керівник Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна на прес-конференції в п’ятницю, повідомляє УНІАН.

"При 10-бальній шкалі оцінки, в якій "одиниця" означає повну диктатуру, респонденти оцінили стан демократії в Україні на рівні 5,48 балів. Це істотно краща оцінка, ніж два роки тому – тоді було 4,85 бала", - сказала Бекешкіна.

Соціолог також відзначила збільшення кількості громадян, які називають демократію найбажанішою моделлю розвитку держави, - до 52% проти 41% в 2004 році.

За словами Бекешкіної, майже на 13% знизилася кількість громадян, для яких не має значення, який режим існує в країні.

"Демократії стало більше, але людям не подобається, як вона функціонує. Наприклад, у 2004 році 59% опитаних висловлювали невдоволення функціонуванням демократії в Україні. Зараз ця кількість майже не змінилася – 61%", - заявила вона.

Бекешкіна підкреслила, що в міжнародній практиці не зустрічалися випадки, коли громадяни оцінювали стан демократії 10 балами.
"Вважається, що 7 балів означає стабільний демократичний розвиток і функціонування", - пояснила соціолог.

"Демініціативи" проводила опитування разом з "Юкрейніан соціолоджі сервіс" 1-11 червня в усіх областях України, Автономній Республіці Крим, Києві і Севастополі.

В опитуванні взяли участь 2011 респондентів старших 18 років. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування