Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ ВЕДЕ ПЕРЕГОВОРИ З БЮТ "НА ІНДИВІДУАЛЬНОМУ РІВНІ"

П'ятниця, 16 червня 2006, 16:52

Член Партії регіонів Євген Кушнарьов вважає, що до вівторка є шанси на створення парламентської коаліції і прогнозує, що до її складу увійдуть більше 300 депутатів.

Про це він заявив журналістам під офісом Партії регіонів, де в ці хвилини продовжуються консультації з представниками "Нашої України", повідомляє Ліга.

"У мене відчуття, що процес йде в конструктивному руслі, сторони демонструють обопільне бажання й уміння йти на розумний компроміс. Рух назустріч є, і це вселяє упевненість", - заявив Кушнарьов.

Реклама:

Крім того політик вважає оптимістичним той факт, що під час консультацій мова не йде про портфелі, а обговорюються принципи створення такої коаліції. "До вівторка це питання можна вирішити", - заявив він.

На питання, чи проводяться якісь консультації з представниками БЮТ, Кушнарьов повідомив, що на рівні керівництва партій такі консультації не ведуться.

Однак зауважив, що вони проходять "на індивідуальному рівні з рядом представників БЮТ, які розуміють, що іншого варіанту, крім широкої коаліції, немає".

ВІДЕО ДНЯ

"Позицію Юлії Володимирівни ви знаєте, але я думаю, що вся Україна не може бути заручницею палких бажань однієї жінки", - заявив Кушнарьов.

За його словами, якщо буде сформована широка коаліція, то вона буде тим могутнішою, чим більше депутатів на індивідуальному рівні підпишуться під її створенням.

На питання про те, яка кількість депутатів, зокрема з БЮТ, на сьогоднішній день дали попередню згоду увійти в широку коаліцію, Кушнарьов зазначив, що таких депутатів уже значно більше, ніж 25.

Також він додав, що "у широкої коаліції є шанси мати конституційну більшість у Верховній Раді з урахуванням індивідуальної позиції депутатів".

Крім того Кушнарьов відзначив, що було б позитивним, якби в процес формування коаліції включилися соціалісти: "Без соціалістів це буде менш стійка коаліція, соціалісти - це гарний лівий фланг коаліції".

На питання про те, чи готова Партія регіонів за умови участі СПУ віддати посаду спікера Олександру Морозу, Кушнарьов відповів: "Ми не говоримо про посади і не торгуємо портфелями".

При цьому він запевнив, що при розподілі посад у широкій коаліції буде використовуватися відомий європейський принцип, за яким посади розподіляються пропорційно, відповідно до результату виборів.

На питання про те, чому переговори Партії регіонів з "Нашою Україною" проходять таємно, Кушнарьов відповів: "А ви що хотіли, щоб вони сіли тут на лавці?".

"Думаю, що переговорний процес - це дуже інтимний акт і, щоб не злякати і не зашкодити процесу і логічному завершенню, краще без сторонніх очей проводити", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування