Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко почала операцію тиску на Ющенка

Субота, 17 червня 2006, 11:18

Київська облрада закликала лідерів "Нашої України", БЮТ і СПУ невідкладно створити коаліцію у складі трійки, а також поклала персональну відповідальність за її створення на президента Віктора Ющенка.

Про це говориться в зверненні до президента і лідерів "трійки", що було прийнято на позачерговій сесії облради в суботу.

У зверненні відзначається, що саме ці політичні сили одержали від виборців більше половини мандатів у Верховній Раді і більш двох третин мандатів у Київській облраді, а також місцевих і районних радах Київської області.

Разом з тим, голова Київської облради Володимир Майбоженко заявив журналістам, що рішення про створення коаліції в складі трьох політичних сил буде прийнято у всіх 14 обласних радах, у яких більшість депутатів - представники БЮТ.

Майбоженко відзначив, що представники "Нашої України" при формуванні коаліції не повинні забувати, що тільки підтримка СПУ і БЮТ допомогли Ющенку стати президентом України.

Разом з тим, під час розгляду звернення фракція "Нашої України" у Київській облраді в повному складі залишила сесійну залу.

За словами керівника фракції в облраді Юрія Рубана, представники його політичної сили не хочуть брати участь у "шоу" щодо розгляду питання створення "помаранчевої" коаліції, що розглядається Київоблрадою.

"Ті люди, що претендують на лідерство в "помаранчевій" коаліції, на вищі посади, на посаду прем'єра, хочуть за допомогою механізмів обласних рад створити тиск на президента", - підкреслив він.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування