ЄС пропонують підготуватися до прийняття України

Субота, 17 червня 2006, 13:15

Канцлер головуючої в Євросоюзі Австрії Вольфґанґ Шюссель пропонує встановити пряму залежність між подальшим розширенням ЄС та його здатністю до прийняття нових членів.

За словами Шюсселя, процес розширення ЄС має два аспекти. З одного боку, кандидати мають виконати необхідні критерії, з іншого – Євросоюз має бути готовий до прийняття нових членів.

"Україна має право подати заявку на членство до ЄС, якщо виконає необхідні умови, але є і умови, що має виконати Євросоюз" – сказав Шюссель.

За його словами, ЄС має показати громадськості, що він не жене на повній швидкості, незважаючи на наслідки. Це допоможе позитивно налаштувати тих мешканців ЄС, які виступають проти розширення організації.

"Ми не маємо повторювати деякі помилки, які ми зробили в минулому. Перш за все, у нас було би набагато менше проблем щодо фінансових перспектив, як би ми заздалегідь узгодили фінансові наслідки", - сказав Шюссель.

Втім, відзначає Німецька хвиля, спочатку ЄС має чітко визначити поняття "здатність до прийняття нових членів" та перелічити усі складові, за якими можна буде його оцінювати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування