У Симоненка можуть бути проблеми через зброю

Субота, 17 червня 2006, 14:38

Перевезення зброї українським судном, затриманим у Босфорі, проводилося за легальним контрактом.

Про це заявив гендиректор державної компанії "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"Тут жодних обвинувачень немає. Після зупинки судна ми провели додаткове внутрішнє розслідування, яке ще раз підтвердило безпідставність претензій", - сказав він.

"Є офіційний, абсолютно легальний контракт дочірнього підприємства ДК "Укрспецекспорт" — "Укроборонсервісу" з однією з американських фірм", - пояснив Бондарчук.

За його словами, вантаж справді прямував до Іраку, а належить він, за умовами угоди, вже покупцю і доставляється на умовах, коли покупець бере на себе повну відповідальність за транспортування й вибір транспортного засобу.

Бондарчук також висловив сподівання, що лідер Компартії Петро Симоненко візьме назад свої слова з приводу того, що Україна бере участь у контрабандних поставках зброї.

"По-людськи сподіваюся, що лідер комуністів візьме свої слова назад. Якщо цього не станеться, "Укрспецекспорт" залишає за собою право звернутися до суду", - сказав він.

"Лідер КПУ своїм голослівним обвинуваченням не тільки завдав шкоди державі, а й образив частину своїх виборців: адже на заводах ОПК для багатьох тисяч робітників комуністична ідея — не порожній звук. А схожі заяви саме й призводять до зривів контрактів, таких потрібних підприємствам", - зазначив Бондарчук.

Як повідомлялося, 12 червня турецькі митники затримали в протоці Босфор британське судно, на борту якого нібито знаходилася незадекларована зброя.

Судно Scanscot проходило транзитом через контрольовану Туреччиною протоку Босфор, прямуючи з одного з українських портів до Об`єднаних Арабських Еміратів. На судні знайдено шість багатоцільових бронемашин і двадцять ящиків зі зброєю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
Усі новини...