Луценку здалося, що Ющенко хоче Тимошенко в прем'єри

Субота, 17 червня 2006, 16:05

Президент Віктор Ющенко налаштований пропонувати парламентові кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра, заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Судячи з моїх зустрічей і бесід із президентом, він чітко налаштований на внесення кандидатури Юлії Володимирівни на посаду прем'єра в парламент", - сказав міністр в інтерв'ю журналістам у суботу у Львові.

Говорячи про шанси проходження кандидатури Тимошенко, Луценко додав: "Чи стане Тимошенко, залежить тільки від неї - якщо вона зуміє не зробити своїх друзів своїми ворогами, то стане прем'єр-міністром".

"Але для цього потрібно припинити публічні образи не занадто любих їй політиків з помаранчевого табору. Скажу найбільш дратівну річ: у Порошенка 20 штиків у парламенті і постійно оголошувати його головним ворогом і загрозою демократії в Україні - нерозумно", - заявив Луценко.

Він висловив надію на те, що протягом наступного тижня "ми всі будемо очевидцями того, як депутати продемонструють можливість домовитися між собою".

У той же час, Луценко не виключає інших форматів коаліції. "Якщо Тимошенко не підтримають у парламенті, а я говорю про це без будь-якого бажання, - це дуже негативний результат для політиків України, то не можна виключати, що парламент буде шукати нові форми конфігурації", - сказав глава МВС, що призупинив на цій посаді своє членство в Соцпартії.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News