Зварич не знає, з ким вирішуватиме долю коаліції

Неділя, 18 червня 2006, 15:20

Керівник юридичного департаменту "Нашої України" Роман Зварич заявляє, що під час консультацій з Партією регіонів визначатиметься "як можливість, так і доцільність погодження певних політичних позицій".

Про це він сказав у неділю перед початком консультацій.

Зварич зазначив, що у консультаціях від блоку "Наша Україна" братиме участь лише він. За його словами, "це свідчить про те, що тут немає групи високого рівня".

На запитання, хто від Партії регіонів братиме участь у консультаціях, Зварич відповів: "Сам не знаю". Зварич зазначив, що є певні проблемні питання із Партією регіонів, зокрема, питання про НАТО, про російську мову та питання федералізму. "Це коло питань є для нас принциповим", - зазначив він.

За його словами, на сьогодні під час консультацій між блоком "Наша Україна" та Партією регіонів не йде мова про узгодження розбіжностей, зокрема і в цих питаннях, оскільки, перш за все, необхідно визначити доцільність погодження цих та інших політичних позицій між даними політичними силами.

У той же час, для участі в консультаціях на Липську також прибув член фракції "Наша Україна" Петро Порошенко і прямує один з лідерів блоку, прем'єр Юрій Єхануров.

Партію регіонів на цій зустрічі будуть представляти заступник глави фракції Партії регіонів Микола Азаров, один з представників цієї партії Андрій Клюєв і народний депутат Раїса Богатирьова.

Коментуючи хід переговорного процесу між "Нашою Україною", БЮТ і Соцпартією, Зварич повідомив, що на даний момент ці три політичні сили шукають "певну можливість вийти з того глухого кута, що склався через ультимативні позиції партнерів".

При цьому він підкреслив , що заяви деяких політиків про те, що залишилися тільки кадрові питання, "не зовсім відповідають дійсності".

Представник "Нашої України" також відзначив, що неузгоджені програмні питання залишилися, але був знайдений механізм їх подальшого узгодження.

За його словами, у проекті угоди передбачалося, що по суперечливих питаннях "сторони беруть тайм-аут щодо них, а протягом двох місяців шукають вироблення консолідованої позиції навколо цих питань".

Зварич повідомив, що відповідно до цього механізму було передбачено, що, якщо в двомісячний термін не будуть погоджені позиції, "то угода утратить свою ефективність".

За його словами, сторони роблять усе можливе для того, щоб звести до мінімуму розбіжності між блоком "Наша Україна", БЮТ і СПУ.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News