Трійка домовилася про держсекретарів та бюро

Понеділок, 19 червня 2006, 10:24

На коаліційних переговорах "Нашої України", БЮТ та СПУ вдалось узгодити питання щодо запровадження посад державних секретарів та створення Національного бюро розслідування.

Про це повідомила УНІАН керівник інформдепартаменту блоку "Наша Україна" Тетяна Мокріді.

Вона також зазначила, що сторони домовились про розведення у часі виборів до Верховної Ради і місцевих органів влади.

За її словами, у понеділок переговори в рамках "трійки" продовжаться.

У той же час Мокріді повідомила, що соціалісти не сприймають стратегічного напрямку зовнішньої політики України – євроатлантичної інтеграції.

Водночас у лідера БЮТ виникають питання до Вертикально інтегрованої нафтової компанії, а також вона виступає проти виписування у програмі діяльності уряду конкретних завдань і проти деталізації термінів виконання програмних положень.

За словами Мокріді, Тимошенко чітко стоїть на трьох позиціях, які регламентують діяльність прем'єр-міністра.

По-перше, вона заперечує створення урядових комітетів; по-друге, Тимошенко виступає проти підзвітності коаліції, і по-третє – проти створення Вищої ради коаліції на чолі з президентом.

Зі свого боку, "Наша Україна" вважає, що міністр внутрішніх справ має призначатись лише після консультацій парламентської коаліції з президентом.

"Ми наполягаємо, що такий механізм призначення має бути збережений до реформування міністерства (внутрішніх справ) у цивільне", - сказала вона.

При цьому вона додала: "Юлія Володимирівна (Тимошенко) схильна до думки, що міністерство, у якому працює 232 тисячі військових, має розподілятись за квотним принципом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News