"Наша Україна" розтягнулася "у шпагаті" між Тимошенко і Януковичем?

Понеділок, 19 червня 2006, 17:36

Події, які відбуваються довкола створення парламентської коаліції, підривають репутацію "помаранчевих” сил.

Так вважає заступник голови партії "Реформи і Порядок” Володимир Філенко, повідомляє її прес-служба.

"Наразі сумно спостерігати, як все це відбувається, тому що це веде до падіння рейтингу демократичних сил. І на рівному місці "регіонали" відновлюють свої позиції”, – сказав він.

На думку Філенка, "говорити про дострокові вибори недоцільно і нерозумно, бо вони ні до чого не призведуть, хіба що до більшого посилення Партії регіонів”.

Водночас заступник голови ПРП підкреслив, що Партія регіонів – це "фактично кучмізм сьогодні”. "Можливо, про це хтось забув?”, – зауважив він.

Філенко також зазначив, що "Наша Україна” нагадує йому дволикого Януса.

"В "Нашій Україні”, як в самому Народному союзі, так і в блоці, є різні люди і є різне бачення. Це правда, що вона стоїть на шпагаті. Є, умовно кажучи, номенклатурно-бізнесове крило, яке традиційно тяжіє до блоку з Партією регіонів (найбільше його уособлює Порошенко). І є несформоване, без явного лідера, демократичне крило, яке усвідомлює, що союз із Регіонами для "Нашої України” смертельний, бо тоді "Наша Україна” не матиме ніякої політичної перспективи”, – сказав Філенко.

На його думку, це "внутрішнє змагання" може розв’язати тільки президент. "Фактично, зараз від його рішення залежить, яку позицію займе "Наша Україна”, – сказав заступник голови ПРП.

Щодо складу майбутньої коаліції політик зазначив:

"Можливо, мені так більше хочеться, ніж це можна вважати тверезим прогнозом, – що все-таки там розуму вистачить і буде створена "помаранчева” демократична коаліція. Я думаю, що сьогодні-завтра ми станемо свідками остаточних рішень”.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування