Екс-радник Путіна визнав російську пропаганду проти України

Вівторок, 20 червня 2006, 10:54

Колишній радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Ілларіонов заявляє про масовану пропаганду, що ведеться в Росії проти України.

Так він пояснив результати опитування громадської думки, згідно з якими лише 10% росіян назвали Україну серед друзів і 27% - серед ворогів, пише газета "Экономические известия".

"Цілком очевидно, що це результат нинішньої пропагандистської кампанії російської влади. Але якщо офіційна пропаганда дійсно виявилася настільки впливовою, то ситуація ще гірша, ніж могло показатися раніше", - вважає він.

"Проблема — не в "системній кризі" відносин між двома країнами. Проблема — у злочині проти обох народів тих політичних діячів, хто розпалює ненависть одного народу до іншого", - додав Ілларіонов.

За його словами, спроби погіршити відносини Росії з Україною почалися наприкінці 2004 року після помаранчевої революції.

"Подобається комусь нинішній український президент чи не подобається, помиляється він у своїх діях чи робить все правильно — не має значення. Обране на демократичних виборах керівництво української держави є тим, з ким влада інших країн зобов'язана мати справи, незважаючи на свої емоції та капризи", - вважає він.

На питання, чи може сприяти примиренню фігура прем'єра, він відповів:

"Примиренню з ким? І хто сварився? Для України, як і для будь-якої іншої країни, оглядатися на думку влади іншої країни при виборі своїх державних чиновників було би визнанням того, що країна не є повністю суверенною", - підкреслив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування