Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" сподівається, що Україна погасить борг за "перебір"

Вівторок, 20 червня 2006, 11:33

Швейцарська компанія "РосУкрЕнерго" може закачати в українські підземні газосховища газ, якщо цього не зробить НАК "Нафтогаз України".

Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Рязанов на брифінгу у вівторок у Москві.

Він зазначив, що наступного тижня "Газпром" проведе переговори з урядом України з питання достатності закачування газу "Нафтогазом" в українські ПГС.

Реклама:

Заступник голови також заявив, що, на думку "Газпрому", обсяг газу в підземних сховищах "Нафтогазу" для забезпечення весняно-зимового періоду повинен складати 16 мільярдів кубометрів.

"Україна повинна закачати 16 мільярдів кубометрів газу в підземні сховища газу до початку жовтня місяця. Якщо темпи будуть такими ж, як зараз, Україна буде мати ті ж проблеми, що і торік, що не може не позначитися на Росії", - сказав він.

У той же час "Газпром" розраховує, що "Нафтогаз України" до 1 липня знизить розмір боргу за "спожитий у холодний період понад контракт природний газ до рівня 100 млн. доларів".

ВІДЕО ДНЯ

На 15 червня борг складав 370 млн. доларів. "Сподіваємося, що до 1 липня борг залишиться на рівні 100 млн. доларів, а до вересня буде повністю погашений", – сказав Рязанов.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...