Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Єханурова вимагають 7 мільйонів

Вівторок, 20 червня 2006, 14:51

Федерація профспілок України готує судовий позов до прем'єра Юрія Єханурова про захист честі і гідності за його висловлення з приводу витрат, які ФПУ понесла у ході підготовки і проведення акції протесту 24 травня.

Про це у вівторок сказав журналістам у Києві президент ФПУ Олександр Юркін.

Зокрема, за його словами, прем'єр сказав про те, що в результаті проведення травневої акції, члени профспілок не зможуть одержати 3,5 тис. путівок на оздоровлення.

Щодо висловлення Єханурова, то Юркін відзначив: "Або в нього такі радники, або він сам так погано розбирається. І те, й інше однаково погано і для уряду, і для прем'єр-міністра".

За його словами, у цілому на рік ФПУ збирає внесків на суму близько 0,5 млрд.грн. Він зазначив, що піти на акцію протесту людей змусив уряд тим, що порушив свої зобов'язання не підвищувати тарифи.

Президент ФПУ також повідомив, що позовна сума може скласти близько 7,3 млн.грн.

За його словами, це - приблизна вартість 3,5 тис. путівок. Таким чином, Єхануров сам визначив собі суму компенсації.

Крім того, Юркін повідомив, що ФПУ проведе в червні низку акцій протесту проти підвищення тарифів на електроенергію і газ для населення.

За його словами, 21 червня в усіх великих містах України, крім Києва, з 16.00 до 18.00 пройдуть акції протесту, у яких візьмуть участь близько 200 тис. осіб.

27 червня в Києві планується проведення більш масової акції протесту. Акція пройде на Майдані Незалежності з 11.00 до 12.00, у ній очікується участь близько 100 тис. осіб з усіх регіонів України, сказав Юркін.

Юркін зазначив, що у випадку, якщо акція 27 червня не принесе відчутних результатів, Федерація не виключає оголошення всеукраїнського страйку.

Крім того, Юркін сказав про активізацію перевірок з боку СБУ після проведення акцій протесту.

"Що мене насторожує, що після наших активних дій з трьох областей мені дзвонили, що прийшли хлопці з СБУ, з інших органів перевіряти, як використовується профспілкове майно", – сказав він.

"Вони відкрито не кажуть, але з такими питаннями вже звернулися", – додав Юркін.

Ліга, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування