Турчинов розповів, як ледь не впав з трибуни, почувши Безсмертного

Вівторок, 20 червня 2006, 17:55

Для Блоку Юлії Тимошенко була повною несподіванкою заява керівника фракції “Наша Україна” Романа Безсмертного про стабілізаційну коаліцію, оскільки у понеділок ввечері “трійка” погодила всі розбіжності.

Про це заявив заступник керівника фракції БЮТ Олександр Турчинов в інтерв’ю журналістам, повідомляє УНІАН.

Він підкреслив, що був надзвичайно здивований, коли почув заяву Безсмертного. "Мене шокувало це, я ледве з трибуни не впав, все було узгоджено, все було домовлено, все проговорили", - сказав він.

Турчинов повідомив, що у понеділок о 10 годині вечора Безсмертний приїхав до офісу БЮТ, коли туди під’їхав і лідер СПУ Олександр Мороз.

За його словами, вони узгодили всі питання. Зокрема, Мороз пішов на поступки щодо підтримки його політичною силою законопроектів, направлених на вступ України до НАТО; БЮТ пішов на поступки, погодившись з утворенням урядових комітетів.

"Ми розійшлися, домовившись, що збираємо підписи сьогодні (під угодою про створення коаліції) і о 16 год. оголошуємо коаліцію", - наголосив Турчинов.

Він ще раз зауважив, що БЮТ був здивований, почувши заяви про широку коаліцію.

"Що за ніч відбулося, я не знаю, може, журналісти щось вивідають, що відбулось вночі з "Нашою Україною", що вони знову змінили свою позицію, причому якихось нових ідей, нових нюансів не було", - сказав Турчинов.

Він розповів, що після оголошення перерви “трійка” зібралась в кулуарах парламенту, і представник "Нашої України" заявив, що "вони порадились, і, все ж таки, вони бачать необхідність широкої коаліції".

"Це для нас був шок. Я запитав, навіщо ви тоді нам три місяці мізки навантажували, м’яко кажучи, але не почув відповіді", - сказав Турчинов.

Він зауважив, що "Наша Україна" сформулює свої зауваження і подзвонить представникам БЮТ, СПУ. Але станом на 17.00 жодних дзвінків не було. І тому жодних переговорів у вівторок взагалі не відбувалось і не відбувається.

Як відомо, у вівторок на ранковому засіданні парламенту Безсмертний заявив, що "Наша Україна" пропонує всім політичним силам в парламенті створити стабілізаційну коаліцію.

У свою чергу, після закриття вечірнього засідання парламенту уповноважений представник фракції "Наша Україна" Роман Зварич заявив, що "Наша Україна" у ці хвилини продовжує переговори про створення парламентської коаліції з СПУ і БЮТ, а консультації з Партією регіонів зараз не ведуться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News