Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни вирішили, що порівнювати Україну з Росією не можна

Середа, 21 червня 2006, 09:04

Спроби порівнювати гуманітарне становище росіян в Україні й українців у Росії неправомірні.

"Громадяни Російської Федерації української національності, на відміну від російських громадян України, знаходяться в різній етнокультурній ситуації", вважає офіційний представник МЗС РФ Михайло Каминін у вівторок журналістам.

"Спроби порівняти їхній стан, підраховуючи кількість російських шкіл в Україні, є неправомірними. Російська держава, на відміну від української, не докладає жодних зусиль для асиміляції українців, що комфортно почувають себе практично в рідному етнокультурному просторі", - заявив Каминін.

Він додав, що проблема гуманітарних прав росіян, що проживають в Україні, і українців, що проживають у Росії, буде розглядатися в рамках Підкомітету з питань гуманітарного співробітництва Російсько-Української міждержавної комісії.

Каминін підкреслив, що зараз у Росії активізується процес з вивчення української мови.

"В останні роки процес вивчення української мови в Росії все-таки набирає темпів, у тому числі й у вищій школі", - сказав він.

"Українська мова входить у навчальні семестри дев'яти вищих навчальних закладів Росії, причому таких, що мають вагому репутацію", - додав він.

Інтерфакс

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування