У Януковича жартують, що помаранчеву коаліцію створять після усунення БЮТ, СПУ та "Нашої України"

Середа, 21 червня 2006, 10:56

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що оголошення про створення помаранчевої коаліції було помилкою з боку лідерів політичних сил–учасників коаліції.

"Виходити в парламент без підписів народних депутатів і оголошувати про коаліцію нереально. Така коаліція не буде законною", - заявив Янукович під час перерви в засіданні парламенту.

Також лідер Партії регіонів попереджає, що в учасників демократичної коаліції залишається один день для остаточного вирішення питання про створення коаліції.

"22 числа відбудуться вибори президії Верховної Ради", - заявив Янукович. Він також висловив переконання, що голосів для цього вистачить: "Завтра зал покаже".

На питання російських журналістів, чому до ВР не приїжджає президент, лідер Партії регіонів зазначив, що "президент займає виважену позицію і свідомо не втручається зараз в процес формування коаліції".

"Він про це сказав публічно і зараз це вже справа Верховної Ради", - додав Янукович.

Також він спростував чутки про те, що начебто Партія регіонів купує голоси депутатів з протилежного політичного табору: "Якщо вони їх виставили на тендер, хай вони оголосять".

У свою чергу член Партії регіонів Тарас Чорновіл пожартував: "Демократична коаліція вже створена – це доконаний факт. Але є три перешкоди: "Наша Україна", БЮТ та СПУ. Як тільки вони будуть усунені, коаліція відбудеться".

Також він додав, що переговори між Партією регіонів та "Нашою Україною" продовжуються.

На питання, що він має на увазі, коли говорить про переговори, Чорновіл відповів: "Наша Україна" називає це консультаціями. Хай називає, як хоче, аби був результат".

"Якщо ми за п'ять днів змогли обговорити і узгодити те, про що "Наша Україна" не змогла за дев'ять місяців домовитись, наприклад, з Соцпартією... то яка різниця, переговори це чи не переговори", - додав він.

Чорновіл також пояснив, що Партія регіонів не виконала свою погрозу почати у середу процедуру обрання керівництва парламенту тому, що "ми теж трохи затягуємо, поки є хоч якийсь шанс на створення широкої коаліції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування