Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович чомусь вирішив ще раз поговорити про розпуск парламенту

Середа, 21 червня 2006, 13:49

Лідер Партії Регіонів Віктор Янукович готовий підтримати рішення про розпуск парламенту в разі, якщо коаліція не буде створена до кінця тижня.

Про це йдеться повідомленні прес-служби партії, переданому "Українській правді" в середу.

"Партія регіонів заявляє про готовність підтримати рішення про розпуск парламенту і проведення нових дострокових виборів у разі, якщо до кінця цього тижня коаліція все ж не буде створена, і якщо керівництво парламентом не буде обране", - заявив Янукович.

"Бо якщо не буде на це політичної волі депутатів, то треба дати народу можливість вибрати більш відповідальних політиків", - пояснив він.

В той же час Янукович зазначає, що глибоко усвідомлює, "що може наступити після того, як країна буде змушена поринути в новий виток виборчої кампанії".

"Я заявляю це, розраховуючи на мудрість та відповідальність усіх депутатів Верховної Ради незалежно від їхньої партійної приналежності. Настав момент, коли кольори, якими ми себе окреслювали на виборах, повинні уступити місце єдино правильному поєднанню барв – тих барв, які має наш державний прапор", - зазначив він.

Янукович також зазначає, що те, що президент дистанціювався від втручання у процес створення парламентської коаліції, – це вияв демократичного мислення.

"Так, нам важко ще усвідомити таку практику, бо багато з нас набували політичну зрілість в умовах авторитарного режиму, коли всіма процесами керувала адміністрація президента. Тому не всі готові на самостійне прийняття рішень, на те, щоб брати відповідальність на себе", - зазначив Янукович.

"Той час, коли не лише президент, а кожен з нас є відповідальним за державу і народ, настав", - зазначив він.

Як відомо Партія регіонів раніше заявляла про готовність до розпуску парламенту, якщо коаліція не буде створена.

В той же час в середу лідери БЮТ, СПУ та Нашої України заявили про досягнення домовленостей щодо створення коаліції.

Згідно із Конституцією, на створення коаліції дається 30 днів з першого дня засідання нового парламенту. В іншому випадку президент має право розпустити Верховну Раду.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...