Створення коаліції в п'ятницю – не привід для розпуску парламенту

Середа, 21 червня 2006, 14:19

Секретаріат президента вважає, що президент Віктор Ющенко набуває право розпуску парламенту 24 червня в 00:00 годин, якщо коаліція не буде створена до цього моменту.

Про це сказав журналістам радник президента, керівник головної служби правової політики секретаріату Микола Полудьонний, передає Обком з посиланням на Уніан.

"За 62 статтею (регламенту Ради), момент, з якого можна обчислювати факт нестворення коаліції, настає в 00:00 годин 24 червня", - сказав Полудьонний.

За його словами, підстави для розпуску парламенту передбачає 90 стаття Конституції, у якій виписаний перелік основ для застосування президентом такого права і деталізовано в регламенті Ради в частині переліку термінів, коли це право набирає сили.

Полудьонний сказав, що іншою підставою для розпуску Ради є несформованість Кабінету Міністрів протягом 2 місяців з моменту складення повноважень колишнім урядом.

Разом з тим Полудьонний ще раз підкреслив, що розпуск парламенту - це право президента, а не його обов'язок, і він може ним не скористатися.

"Президент не зацікавлений в тому, щоб парламенту не існувало, тому що інакше реалізація пріоритетів (окреслених у посланнях президента до Ради) ускладниться", - сказав Полудьонний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування