Жириновський обіцяє, що Тимошенко створить нову Польщу

Середа, 21 червня 2006, 14:54

Формування "помаранчевої коаліції" у Верховній Раді є перемогою "антиросійських сил".

Таку думку в середу висловив перший віце-спікер Державної Думи Росії від фракції "Єдина Росія" Олег Морозов, передає "Інтерфакс-Україна".

Морозов розповів, що спокійно сприйняв повідомлення про майбутнє підписання коаліційної угоди, відповідно до якого прем'єром висунуто лідер БЮТ Юлію Тимошенко, спікером може стати депутат від "Нашої України" Юрій Єхануров, а посада першого віце-прем'єра дістаниться представникові СПУ.

"Я ставлюся до цього як спостерігач, що констатує, що в Україні взяли верх антиросійські сили", - сказав Морозов.

За його словами, "іншого виходу в "помаранчевих" просто не було, оскільки нові парламентські вибори закінчилися б не на їх користь, і вони це прекрасно розуміли".

На думку Морозова, у ситуації, яка склалася, лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу "вигідніше бути в опозиції, ніж шукати угоди із силами, які за своїм духом є антиросійськими".

У той же час віце-спікер Держдуми від фракції ЛДПР Володимир Жириновський вважає, що створення в українському парламенті "помаранчевої" коаліції і висування на посаду прем'єра Юлії Тимошенко є політичною помилкою і неминуче призведе до розколу України.

"Формування такої коаліції призведе до наростання валу політичних і економічних помилок, і чим більше буде таких помилок, тим швидше піде розкол України", - заявив він.


"Україна може розколотися на дві частини: південно-східна ввійде в Росію, а західна стане невеликою українською державою на зразок Польщі", - додав він.

За словами Жириновського, президент Віктор Ющенко йде свідомо на участь у "помаранчевій коаліції", оскільки "розуміє, що нічого не зможе особисто для себе виграти в коаліції з партією Януковича".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...