Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-соратник Тимошенко вимагає імпічменту Ющенка

Середа, 21 червня 2006, 16:53

У Верховній Раді потрібно створювати конституційну більшість за участі БЮТ, Партії регіонів, СПУ та частини "Нашої України" й ліквідувати інститут президентства

Таку пропозицію озвучив екс-соратник Юлії Тимошенко Михайло Бродський.

Свою пропозицію він мотивує тим, що президент свідомо затягує з формуванням парламентської коаліції, аби отримати можливість розпустити Верховну Раду та, всупереч чинній Конституції, узурпувати владу в країні.

На думку Бродського, до складу конституційної коаліції мають увійти Блок Юлії Тимошенко, Партія регіонів, Соціалістична партія та частина "Нашої України".

Утворення у Верховній Раді конституційної більшості дозволить запустити одночасно два правових процеси: по-перше, процедуру імпічменту Віктору Ющенку.

Підставою для початку імпічменту є, за словами Бродського, укладання січневих газових угод, "корупційний характер яких є очевидним".

По-друге, слід запустити механізм скасування інституту президентства взагалі.

Запровадження політреформи показало її половинчастий характер: процес створення коаліції затягується, і президент країни грає в ньому деструктивну роль, вважає Бродський.

"Скасування інституту президентства дозволить підвищити функціональність Верховної Ради, а також оптимізувати співпрацю між парламентом та Кабінетом міністрів", - говориться в заяві.

Як відомо, Бродський призупинив членство в БЮТ через ситуацію навколо виборів мера Черкас та формування в блоці свого інституту "любих друзів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...