Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Порошенка поставлять в один пакет

Середа, 21 червня 2006, 19:28

"Наша Україна" виступає за пакетне голосування по кандидатурі прем'єр-міністра і спікера парламенту.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомив член "Нашої України" Роман Зварич.

Зварич підкреслив, що пакетне голосування з цих двох питань не передбачено Регламентом Ради, оскільки кандидатура прем'єр-міністра подається на затвердження президентові головою Верховної Ради.

Однак усі зацікавлені в тому, щоб прем'єр і спікер були обрані одним голосуванням. "Це питання юридичної техніки, і, думаю, у нас вистачить творчості, щоб вийти на таку позицію", - відзначив представник "Нашої України".

Він вважає, що цілком реально провести таке голосування вже в наступний вівторок, 27 червня.

Коментуючи рішення "Нашої України" висунути на посаду спікера Петра Порошенка, Зварич повідомив, що таке рішення ухвалене як противага кандидатурі Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра.

Оскільки між політичними силами відсутня повна довіра, то в кадрових питаннях необхідно знаходити механізм стримування і противаг.

"Ми виходили з того, що парламент повинен бути противагою стосовно уряду, і я вважаю, що це абсолютно демократично, і тому ми вийшли на кандидатуру, яка є найбільш потужною з цього погляду", - підкреслив Зварич.

Він запевнив, що Порошенко достатньо професійно підготовлений для того, щоб претендувати на посаду спікера.

Відповідаючи на питання про те, чи можуть такі голосні призначення перешкодити конструктивному співробітництву уряду і парламенту, Зварич нагадав висловлення одного з колишніх прем'єр-міністрів Великобританії про те, що "політика зводить дуже цікавих людей в одному ліжку".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування